منتديات المسلم الجزائري لكل العرب
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 212110

منتديات المسلم الجزائري لكل العرب
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 212110

منتديات المسلم الجزائري لكل العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات المسلم الجزائري لكل العرب

اسلامي ترفيهي سياسي
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty  
 مرحبا بكم في منتديات المسلم الجزائرى لكل العرب
مرحبا بك يا زائر  نتمنى لك قضاء وقت ممتع


 

 طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه

اذهب الى الأسفل 
+2
اسامة+تيتا
اية
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
اية

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 11200314
اية


تاريخ التسجيل : 13/02/2011
الجنس : انثى
الهواية : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Readin10
العمر : 26
نقاط : 25508
عدد المساهمات : 335
تقييم الاعضاء : 21
نوع المتصفح : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Fmchro10
الموقع : منتديات المسلم الجزا

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالأحد 27 فبراير 2011 - 13:02


بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض


3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا


4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين


5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه


الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

[size=25][b]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size]

التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان معطريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه EbL80n01182331

نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 6yM8vn01182331

ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه W2gZRI01182332

نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه HOxo8Z01182332

بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه QWwoL701182333

والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Kq91nK01182334

ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Jo8ud501170159


وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 7zjwog01170158

هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟


انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه V6P3qh01182303


ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 9xLZmJ01182304

ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه DFoLCZ01182304

سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
[/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسامة+تيتا

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 11200313
اسامة+تيتا


تاريخ التسجيل : 11/03/2011
الجنس : ذكر
الهواية : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Sports10
العمر : 30
نقاط : 25162
عدد المساهمات : 116
تقييم الاعضاء : 51
نوع المتصفح : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Fmoper10
الموقع : البيت

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالأحد 13 مارس 2011 - 20:04

شكرا لك اختي الكريمة على الموضوع الجيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سالي

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 11200317
سالي


تاريخ التسجيل : 14/03/2011
الجنس : انثى
الهواية : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Readin10
العمر : 33
نقاط : 25292
عدد المساهمات : 945
تقييم الاعضاء : 135
نوع المتصفح : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Fmoper10
الموقع : المنزل

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالإثنين 14 مارس 2011 - 15:32

الف شكر على الوصفة الجميلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اية

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 11200314
اية


تاريخ التسجيل : 13/02/2011
الجنس : انثى
الهواية : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Readin10
العمر : 26
نقاط : 25508
عدد المساهمات : 335
تقييم الاعضاء : 21
نوع المتصفح : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Fmchro10
الموقع : منتديات المسلم الجزا

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالخميس 17 مارس 2011 - 11:54

شكرا لكم على المرور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشبابية
:: مشرفة أقسام الأسرة الجزائرية ::
:: مشرفة  أقسام الأسرة الجزائرية ::
الشبابية


تاريخ التسجيل : 03/03/2011
الجنس : انثى
الهواية : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Readin10
العمر : 36
نقاط : 25428
عدد المساهمات : 400
تقييم الاعضاء : 53
نوع المتصفح : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Fmfire10

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالسبت 16 أبريل 2011 - 13:54

شكرا على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أفروديت

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 11200318
أفروديت


تاريخ التسجيل : 16/03/2011
الجنس : انثى
العمر : 36
نقاط : 25407
عدد المساهمات : 1070
تقييم الاعضاء : 156
نوع المتصفح : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Fmfire10

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالإثنين 2 مايو 2011 - 20:53

شكرا على الوصفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hibatallah

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه 11200311
hibatallah


تاريخ التسجيل : 10/10/2011
الجنس : انثى
الهواية : طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Painti10
نقاط : 23955
عدد المساهمات : 9
تقييم الاعضاء : 10

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه Emptyالخميس 13 أكتوبر 2011 - 15:06

شكرا لك يا آية .....يعطيك العافية ...تسلم يديك.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه تعليم الاطفال الصلاه بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات المسلم الجزائري لكل العرب :: اقسام الطبخ الجزائري :: قسم الحلويات الجزائرية-
انتقل الى:  
تحميل القران mp3
قسم القران الكريم
المطبخ الجزائري
برامج الجوال
المرئيات و الصوتيات الاسلامية
الاسرة الجزائرية
حلويات جزائرية
برامج الحاسوب
الأذكار والادعية
الحياة الزوجية
قسم ادم
العاب الكمبيوتر و الفيديو
التاريخ والحضارة الاسلاميةبراعم الجزائر
قسم حواء
الحاسوب والانترنت
العقيدة والايمان
الصحة والحياة
الاخترعات و الابتكارات
الامن والحماية
قسم الاسلامي العام
التجارب المنزلية
الاعجاز العلمي في القران
youtube يوتوب

أنت غير مسجل فى منتديات المسلم الجزائري لكل العرب . للتسجيل الرجاء إضغط هنـا
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتديات المسلم الجزائري لكل العرب على موقع حفض الصفحات