منتديات المسلم الجزائري لكل العرب



منتديات المسلم الجزائري لكل العرب

اسلامي ترفيهي سياسي
 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  بحـثبحـث  قائمة الاعضاءقائمة الاعضاء  التسجيلالتسجيل  دخولدخول    
 مرحبا بكم في منتديات المسلم الجزائرى لكل العرب
مرحبا بك يا زائر  نتمنى لك قضاء وقت ممتع

شاطر | 
 

 طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اية




تاريخ التسجيل: 13/02/2011
الجنس: انثى
الهواية:
العمر: 16
نقاط: 7103
عدد المساهمات: 335
تقييم الاعضاء: 21
نوع المتصفح:
الموقع: منتديات المسلم الجزا

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   الأحد 27 فبراير 2011 - 14:02


[b]بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض


3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا


4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين


5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه


الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

[size=21][size=25][b]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size][/size][/b]
[size=21][b]التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى[/size][/b]
[b][size=21]الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن[/size][/b]
[b][size=21]ولكن[/size][/b]
[b][size=21]ولكن[/size][/b]
[b][size=21]انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان معطريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا [/size][/b]
[b][size=21]هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر[/size][/b]



[b][size=16]
[/size]
[size=21]نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا[/size]



[size=16]
[/size]
[size=21]ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر[/size]




[size=16]
[/size]
[size=21]نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أض[/size][size=21]عاف حجم البيض[/size]



[size=16]
[/size]
[size=21]بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق[/size]
[/b]




[b][size=21]والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه[/size][/b]



[b][size=16]
[/size]
[size=21]ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته[/size]
[/b]

[b][size=21]
[/b][/size]

[b][size=21]وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا[/size][/b]



[b][size=16]
[/size]
[size=21]هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟[/size]
[/b]

[b][size=21]انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
[/b]
[b]ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا[/b]
[/size]






[b][size=21]ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا[/size][/b]





[b][size=21]ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد[/size]



[size=16]
[/size]
[size=21]سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره[/size]
[/b][/b]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسامة+تيتا




تاريخ التسجيل: 11/03/2011
الجنس: ذكر
الهواية:
العمر: 20
نقاط: 6757
عدد المساهمات: 116
تقييم الاعضاء: 51
نوع المتصفح:
الموقع: البيت

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   الأحد 13 مارس 2011 - 21:04

شكرا لك اختي الكريمة على الموضوع الجيد


http://img825.imageshack.us/i/lakta.jpg/
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سالي




تاريخ التسجيل: 14/03/2011
الجنس: انثى
الهواية:
العمر: 23
نقاط: 6887
عدد المساهمات: 945
تقييم الاعضاء: 135
نوع المتصفح:
الموقع: المنزل

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   الإثنين 14 مارس 2011 - 16:32

الف شكر على الوصفة الجميلة


you are the first
you are the best
you are the last
i love you ......sally hahahaha lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اية




تاريخ التسجيل: 13/02/2011
الجنس: انثى
الهواية:
العمر: 16
نقاط: 7103
عدد المساهمات: 335
تقييم الاعضاء: 21
نوع المتصفح:
الموقع: منتديات المسلم الجزا

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   الخميس 17 مارس 2011 - 12:54

شكرا لكم على المرور


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشبابية
:: مشرفة أقسام الأسرة الجزائرية ::
:: مشرفة  أقسام الأسرة الجزائرية ::


تاريخ التسجيل: 03/03/2011
الجنس: انثى
الهواية:
العمر: 26
نقاط: 7023
عدد المساهمات: 400
تقييم الاعضاء: 53
نوع المتصفح:

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   السبت 16 أبريل 2011 - 15:54

شكرا على الموضوع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أفروديت




تاريخ التسجيل: 16/03/2011
الجنس: انثى
العمر: 26
نقاط: 7002
عدد المساهمات: 1070
تقييم الاعضاء: 156
نوع المتصفح:

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   الإثنين 2 مايو 2011 - 22:53

شكرا على الوصفة


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hibatallah




تاريخ التسجيل: 10/10/2011
الجنس: انثى
الهواية:
نقاط: 5550
عدد المساهمات: 9
تقييم الاعضاء: 10

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه   الخميس 13 أكتوبر 2011 - 17:06

شكرا لك يا آية .....يعطيك العافية ...تسلم يديك.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات المسلم الجزائري لكل العرب ::  :: -
تحميل القران mp3
قسم القران الكريم
المطبخ الجزائري
برامج الجوال
المرئيات و الصوتيات الاسلامية
الاسرة الجزائرية
حلويات جزائرية
برامج الحاسوب
الأذكار والادعية
الحياة الزوجية
قسم ادم
العاب الكمبيوتر و الفيديو
التاريخ والحضارة الاسلاميةبراعم الجزائر
قسم حواء
الحاسوب والانترنت
العقيدة والايمان
الصحة والحياة
الاخترعات و الابتكارات
الامن والحماية
قسم الاسلامي العام
التجارب المنزلية
الاعجاز العلمي في القران
youtube يوتوب

أنت غير مسجل فى منتديات المسلم الجزائري لكل العرب . للتسجيل الرجاء إضغط هنـا
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Furl  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati